IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия планира да увеличи приходите от приватизация през 2012 г.

Очаква се увеличение от 50% до 450 млрд. рубли (около 16 млрд. долара)

16:38 | 17.06.11 г.
<p>
	Дмитрий Медведев. Снимка: Ройтерс</p>

Дмитрий Медведев. Снимка: Ройтерс

Приходите от приватизация в Русия през 2012 г. трябва да се увеличат до 450 млрд. рубли (около 16 млрд. долара) в сравнение с планираните 300 млрд. рубли, е заявил Аркадий Дворкович, съветник на руския президент Дмитрий Медведев, цитиран от агенция Интерфакс.

Съобщението е направено на брифинг в рамките на икономическия форум в руския град Санкт Петербург като коментар на предложението на Медведев да бъде ускорена приватизацията в страната.

„Още през следващата година става дума за увеличаване на приходите от приватизация до 450 млрд. рубли от планираните 300 млрд.“, е посочил Дворкович.

В рамките на форума руският президент обяви, че иска от правителството да коригира плановете на приватизиране на големите държавни компании до 1 август 2011 г.

Държавата няма нужда от толкова голям размер на собствеността. Правителството представи предложения за графика за приватизиране на големите компании. Реализирането на тези планове е без съмнение необходимо, но те са прекалено скромни“, каза Медведев.

Руският президент смята за обоснован отказът на държавата от контролните, а в редица случаи – и от пакетите акции с право на вето в много от големите руски държавни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още