IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърция: Получаването на поредния транш не е поставено под заплаха

Страната ще се стреми към намаляване на заетите в публичния сектор с 25% до 2014 година

07:48 | 30.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Гърция: Получаването на поредния транш не е поставено под заплаха

Отпускането на петия транш от спасителния заем за Гърция не е застрашено, заяви гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину в телевизионно предаване в събота, съобщи агенция АНА-МПА.

"Гръцкото правителство прави нещата, които трябва да направи, и е очевидно, че ако направим това, а ние ще го направим, отпускането на заема ще продължи. Очевидно е, че нищо не е изложено на риск", каза Папаконстантину, уверявайки зрителите, че няма за какво да се тревожат.

Мисия на международните кредитори на Гърция са на посещение в страната за проверка на състоянието на гръцката икономика преди отпускането в края на юни на петия транш от заема в размер на 110 милиарда евро.

По повод предложенията на опозиционната партия Нова демокрация за излизане от кризата, финансовият министър каза, че правителството не може да приеме програмата изцяло, както настоява опозицията, защото в сегашния й вид, тя би довела до увеличение на дефицита.

Папаконстантину каза, че правителството е отворено за разговори по елементи от плана на Нова демокрация за оздравяване на гръцката икономика.

По въпроса за държавните предприятия Папаконстантину каза, че управляващите са стартирали програми за реформи, дефицитите на тези дружества са намалели значително, някои са предвидени за приватизация, а други може да бъдат закрити, ако се наложи.

Гръцкият финансов министър каза още, че целта на правителството е да намали работната сила в публичния сектор до 2014 г. с 25 процента спрямо нивото от 2009 г. и допълни, че това ще бъде направено, като на работните места на напусналите няма да бъдат назначавани нови хора, ще бъдат приключени временните трудови договори и ще бъдат закрити цели агенции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bobi_zak
преди 13 години
Vse poveche zatiagane na polojenieto ,ako naistina tezi merki se osashtestviavt,zaminavame si za Bulgariaaaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още