IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията в Гърция освободи 35 румънци работещи в робски условия

Румънците били принудени да работят под надзора на въоръжени мъже, които ги малтретирали и прибирала заплащането им

09:46 | 16.04.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Полицията в Гърция освободи 35 румънци работещи в робски условия

Гръцката полиция освободи 35 румънски берачи на плодове, които били поставени в робски условия в южна Гърция, съобщава Франс прес.

В четвъртък двама румънци и един грък са били арестувани близо до село Куртези в Пелопонес, а други трима румънци се издирват.

Сезонните работници били наети за бране на ягоди в оранжерии с обещание за 25 евро надница и жилище. В действителност те били принудени да работят под надзора на въоръжени мъже и спели в мизерни подслони близо до полята. Бандата, която ги експлоатирала, ги подлагала на малтретиране и прибирала заплащането им.

Сезонните работници, най-често идващи от Балканите и Индия, често са експлоатирани в Гърция. През 2008 г. неколкостотин от тях стачкуваха в знак на протест срещу условията им на работа, които били близки до робски, отбелязва АФП. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
kanpopov
преди 13 години
Дано Европа остави Гърция да фалира.Няма такв мързелив и нагъл народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
napoleona
преди 13 години
Това все по-често ще се случва. В Гърция безработицата е вече 15 %, като ще продължи да се увеличава.Много нелегални емигранти ще бъдат изгонени от там. Също така ще се освободят много работници от съседните балкански страни. Правителството ще трябва да върне на работа гърците...Тепърва ще има много уволнения и в администрацията и в приватизираните държавни компании.Рано или късно гърците ще трябва да се научат да работят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още