IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром с ръст на печалбата от 39% за 9-те месеца на 2010 г.

В случай на неефективна работа на Газпром правителството може да му отнеме монопола върху газопреносната система на страната, заяви премиерът на Русия Владимир Путин

11:24 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Газпром с ръст на печалбата от 39% за 9-те месеца на 2010 г.

Нетната печалба на руския газов гигант Газпром за 9-те месеца на 2010 г. бележи ръст от 39,5% на годишна база до 668,75 млрд. рубли (над 22,8 млрд. долара) . Това сочат данните от публикувания днес съкратен консолидиран отчет за финансовите резултати на Газпром по международните (европейски) счетоводни стандарти, като резултатите не са одитирани.

За същия период приходите от продажби на Газпром (с приспадане на акциз, ДДС и мита) са се увеличили с 16% в сравнение с първите 9 месеца на 2009 г. и възлизат на над 2,507 трлн. рубли (над 85,26 млрд. долара).

В случай на неефективна работа на Газпром правителството може да му отнеме монопола върху газопреносната система на страната, заяви премиерът на Русия Владимир Путин, цитиран от Итар-Тасс.

По думите му „ако вие (Газпром) не започнете ефективно да работите, то ние ще бъдем принудени да отидем към изменение на действащите правила“. По думите на Путин проблемът се състои в това, че има дефицит на газопреносни мощности, „а ние (държавата в лицето на Газпром) никого не допускаме до тази сфера“.

„Вие трябва да реагирате по съответния начин и да влагате ресурси в развитие на инфраструктурата“, подчертава Путин, обръщайки се към ръководството на Газпром. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още