IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гръцки фермери планират да блокират пътя Кулата – Солун – Атина

Не е ясно дали граничният пункт Кулата ще бъде блокиран, казват от Гранична полиция

08:41 | 07.02.11 г. 2
Гръцки фермери планират да блокират пътя Кулата – Солун – Атина

Земеделци от Серес смятат да блокират пътя Кулата – Солун – Атина (и в двете посоки), съобщиха от МВР. Информацията е на гръцката гранична служба, уточняват от вътрешното министерство.

Българските гранични власти са получили информация от гръцките си колеги, че на 7 февруари земеделските стопани от област Серес ще провеждат стачни действия.

Допълнителна информация ще се подава при получаване на съобщение от гръцка страна.

"На този етап не е ясно какви точно ще са протестите на гръцките земеделски стопани от Серес, които имат намерение утре да блокират пътя Кулата – Солун – Атина", каза Тодор Георгиев, началник на Регионалната дирекция „Гранична полиция” - Смолян, цитиран от Dnes.bg.

"Не е ясно дали граничният пункт Кулата ще бъде блокиран, възможно е да има някакво пропускане – всичко зависи от утрешния развой на ситуацията, от настроенията на фермерите."

От ГКПП Кулата своевременно ще предупреждават българските граждани за ситуацията. „Картината все още не е много ясна поради различното мнение на групите селскостопански производители, които ще стачкуват от района на Серес”, коментира Георгиев.

Кулата е най-натовареният ни пункт на гръцката граница, той поема 60 на сто от общия товарен и пътнически трафик между България и Гърция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Гадни мръсни търтеи. Само знаят да реват тия мързели. Сега искат евтина нафта и да спре вноса на българска пешница. Ние какво да кажем като внсят в Б-я домати от Гърция и Турция домати на половин цена на българките. Българските производители също им се разказва играта но се борят. Тия гърци са такива мързели че не е истина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
Тея всяка година явно ще се правят на интересни.Само не разбрах защо ние не затворихме границата лятото. Гадните селяци като няма какво да правят февруари и почват да стачкуват ей така, без нищо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още