IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Русия съкращават 20% от държавните служители

Съкращенията ще се извършат в рамките на 3 години

16:12 | 03.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
В Русия съкращават 20% от държавните служители

Руският президент Дмитрий Медведев подписа указ „За оптимизация на числеността на държавните и федералните служители“, който предвижда съкращаване на централната и регионалните администрации с поне 20%, съобщи Итар-Тасс.

Документът по-конкретно предвижда поетапно съкращаване на държавните служители в централната власт и регионите в рамките на три години, т.е. до 2013 г. Предлага се съкращенията на персонал през 2011 г. и 2012 г. да бъдат с по около 5%, а през 2013 г. - с 10%.

Предвижда се още половината от спестените средства от заплати на съкратените държавни служители да се разпределят за „материално стимулиране“ на запазилите работните си места служители в държавната и регионалните администрации.

Освен това, в указа на руския президент се предлага ръководствата на Сметната палата и на Централната избирателна комисия (които имат самостоятелен статут) да разгледат въпроса за „оптимизация“ на своя персонал и да внесат в правителството съответните предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още