IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Македония получи 200 милиона долара от Световната банка

През последните 15 години СБ е инвестирала в страната 1,1 милиарда долара

19:39 | 08.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Македония получи 200 милиона долара от Световната банка

Македония е получила 200 млн. долара от Световната банка за следващите четири години, или по 50 млн. долара на година, считано от 2011 г., съобщиха днес македонски медии.

Македонският министър на финансите Зоран Ставрески и постоянният представител на Световната банка (СБ) в Македония Лилия Бурунчук са представили вчера новата стратегия за партньорство.

Около 100 милиона долара от посочената сума ще бъдат инвестирани в енергийни проекти. Други два значими проекти ще бъдат изграждането на далекопровода със Сърбия, за който ще бъде отпусната сумата от 19 млн. долара, и реализирането на проекта "Луково поле", за което ще бъде отпусната сума в размер на 50 млн. долара, посочва "Утрински весник".

Според представителя на СБ в Македония единствено по-бързият икономически растеж и подобряване на бизнес средата може да помогне на страната да се справи с високия процент на безработицата. Според Бурунчук държавата е изправена пред редица предизвикателства и проблеми в областта на здравеопазването,
социалната защита, конкурентноспособността, защитата на околната среда и други.

През последните 15 години СБ е инвестирала в страната 1,1 млрд. долара, посочва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още