IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Русия и Румъния с най-добри перспективи в региона

Пазарите в двете страни са на път да потвърдят възходящ пробив, смятат от УД Карол Капитал Мениджмънт

12:54 | 06.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Борсите в Русия и Румъния с най-добри перспективи в региона

Руският и румънският фондов пазар са с най-положителни перспективи от регионалните пазари към момента, посочва Александър Николов, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт в редовния месечен доклад на дружеството.

Тези два пазара са на път да потвърдят възходящ пробив в продължилата близо 5 месеца консолидация при тях, се казва там.

Очакванията на управляващото дружество за останалите пазари от региона на Източна Европа в месеците до края на годината остават по-скоро неутрални с лек положителен нюанс.

Американският фондов пазар премина над върховете си от юни и август и това е положителен знак, но пазарите от региона все още не са дали еднозначен сигнал, че са готови да последват това възходящо движение в момента.

Месец септември бе изненадващо добър за американския фондов пазар, за повечето развити пазари и за големите развиващи се пазари, се казва в анализа.

Септември бе позитивен и за основната част от пазарите от Централна и Източна Европа, като индексът MSCI EM Eastern Europe се повиши с 5,5% в местна валута и с 0,9% в еврово изражение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
cymru
преди 13 години
Нищо де, сега нали продават застраховки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
unseen
преди 13 години
Точно така Саше . Ти с БФБ нямаш нищо общо .Нали? Това SOFIX 5000 или 120 не са твой анализи . Също и карол нямат вземане даване с БФб-то. И те не участваха в целия този цирк .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още