IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия очаква балансиран бюджет до 2015 г. при 70 долара за барел петрол

Бюджетът продължава да е във висока зависимост от цените на нефта, но въпреки това финансите са в добро състояние, смята руският финансов министър

11:42 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Русия очаква балансиран бюджет до 2015 г. при 70 долара за барел петрол

Руската федерация може да постигне балансиран държавен бюджет до 2015 г., изчислен на базата на средна цена на петрола от 70 долара за барел. Това е заявил министърът на финансите на страната Алексей Кудрин, цитиран от РИА Новости.

По думите на Кудрин задачата на руското правителството е до 2015 г. постепенно да се стигне до балансиран бюджет при по-ниски от сегашните цени на петрола, т.е. при 70 долара за барел. Това на практика означава да се съкращават постепенно държавните разходи и бюджетният дефицит.

Руският финансов министър предвижда това да стане спокойно и плавно, без да се отменят социални програми и социалните помощи, отпускани от държавата, да се индексират съобразно инфлацията.

Кудрин същевременно е признал, че понастоящем бюджетът на Русия продължава да е във висока зависимост от цените на нефта, но независимо от това руските финанси са в добро състояние.

Според руския финансов министър „финансите на страната са стабилни, те са минали през изпитанията на икономическата криза и сега правителството е готово да изпълнява всички приети преди кризата икономически и социални програми“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още