IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pimco: Рискът от банкрут на Гърция е значителен

Страната е в несъстоятелност и може или да спре да обслужва, или да преструктурира задълженията си

11:59 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Pimco: Рискът от банкрут на Гърция е значителен

Гърция се намира в положение на несъстоятелност и съществува голяма вероятност тя или да банкрутира, или да преструктурира дълговете си. Това смята Андрю Босъмуорт, фонд мениджър в най-големия фонд за инвестиции в облигации Pimco, цитиран от Bloomberg.

“Гърция се намира в несъстоятелност. Смятам, че има доста голям риск страната да обяви банкрут или да преструктурира задълженията си“, посочва специалистът.

„Разходите за обслужване на дълга като процент от приходите на държавата ще се увеличат значително, особено ако не станем свидетели на настоящите нива на доходността по облигациите“, предупреждава Босъмуорт.

Той посочва още, че и други страни от Южна Европа може да имат сериозни проблеми заради високите лихвени проценти. Поради тази причина фонд мениджърът предупреждава, че инвестицията в облигации на страните от региона може да се окаже доста рискова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още