IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Румънското автомобилно производство може да нарасне със 75% до 2014 г.

По този начин Румъния ще стане шестият автомобилопроизводител в регионa, казват консултанти

15:48 | 24.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Румънското автомобилно производство може да нарасне със 75% до 2014 г.

Автомобилната продукция на Румъния може да се увеличи с близо 75% до 2014 г., показва проучване на международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers, цитирано от Медиафакс.

Производството на автомобили в страната може да достигне 520 хил. единици през 2014 г., тоест с близо 75 на сто повече от миналата година, което би означавало третият най-бърз ритъм на растеж в Централна и Източна Европа, твърди компанията.

По този начин Румъния ще стане шестият автомобилопроизводител в региона след Русия, Турция, Чехия, Полша и Словакия и преди Унгария, Украйна и Словения.

„Очакваме бърз ритъм на растеж на румънската автомобилна индустрия през следващите пет години, когато направените наскоро инвестиции в автомобилостроителната фабрика в Крайова станат напълно оперативни, а производственият капацитет на фабриката в Питещ се увеличи, за да удовлетвори повишеното търсене на новите модели автомобили“, коментира Йонуц Симиони от консултантската група.

Проучването показва, че в периода януари-май 2010 г. автомобилопроизводството в 12-те страни най-големи производителки на автомобили се е увеличило с 47,6 на сто спрямо същия период на 2009 г.

Румънската продукция на автомобили е нараснала през първите седем месеца с 24,7% до 219 656 единици. Фабриката Аутомобиле Дачия е произвела в този период 215 463 автомобила, а Форд - 4178 автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
dimilov
преди 13 години
Добре ,че имат мощности и мерак да ги произведат.Но на кого ще ги продадат.Някой прави ли сметка за това .Или отново ще си се връщат в социализма-дай да произвеждаме и да преизпълняваме плана ,пък ще се продадат все някой ден.И като се препълнят заводските паркинги пак ще си ги бълват по инерция.Важно е сега да има работа,а дали има смисъл -кво ти пука.Май натам отиват нещата,че това дето му викаме криза ,може да се окажа само студения молъх преди торнадото ,което може би се задава.Сега регионални шефове на ФЕД тук там подхвърлят негативни очаквания,колкото да възприемем по-безболезненно това,което ще ни каже Бернанке.Впрочем,то се вижда и без да ни казва никой нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още