IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коморовски и Качински на балотаж в Полша

Втори тур за избори за президент в страната ще има на 4 юли

08:00 | 21.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Коморовски и Качински на балотаж в Полша

Временно изпълняващият длъжността президент на Полша Бронислав Коморовски ще се изправи срещу Ярослав Качински на втория тур на извънредните президентски избори в Полша, след като нито един от двамата не успя да получи подкрепа от 50% на първия тур в неделя.

Това сочат резултатите от екзитпол проучванията след края на изборния ден, съобщава Dnes.bg.

Председател на долната камара на парламента, кандидат на управляващата партия "Гражданска платформа" и близък съюзник на премиера Доналд Туск - Бронислав Коморовски извоюва преднина от 39,69%.

61-годишният Ярослав Качински, водач на партията "Право и справедливост" и брат близнак на покойния президент Лех Качински, изостава с 37,68%.

При това положение двамата ще трябва да се явят на втори тур, който ще се проведе на 4 юли.

"В живота, както и във футбола и всички останали спортове, продълженията са най-трудната част", заяви 58-годишният Коморовски пред свои поддръжници от щаб-квартирата на предизборната кампания в центъра на Варшава.

Извънредните президентски избори в Полша бяха организирани след смъртта на президента Лех Качински  на 10 април при самолетна катастрофа в Западна Русия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още