IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП на Русия за януари-април с ръст от 3,5%

Само за април ръстът на БВП на Русия е 5,5% на годишна база

10:50 | 27.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
БВП на Русия за януари-април с ръст от 3,5%

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия за периода януари-април отбеляза ръст от 3,5% на годишна база, съобщават руски медии по данни на Министерството на икономическото развитие на страната. Само за април ръстът на БВП на Русия е 5,5% на годишна база.

За ръста на БВП на страната значителен принос има подемът в промишлеността, който за 4-те месеца достигна 6,9% на годишна база по данни на статистическата служба на страната. Само за април спрямо година по-рано ръстът в промишлеността е 10,4%.

За първото тримесечие БВП се повиши на годишна база с 4,5%, а само за март икономиката е нараснала с 4,9 на сто спрямо същия месец на 2009 г.

Производствените цени в Русия за първите четири месеца на годината нараснаха с 6%, а само за април – с 3,2%. Инфлацията в страната за януари-април е 3,5%, а само за април – 0,3%. Реалните доходи на населението за април на годишна база са се увеличили с 3,7%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още