IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Договориха нови правила за хедж индустрията в ЕС

Европейските финансови министри се споразумяха да има по-строги регулации, предстои да ги обмислят

15:52 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Договориха нови правила за хедж индустрията в ЕС

Финансовите министри на страните от Европейския съюз са постигнали „общо споразумение“ за затягане на регулациите за хедж фондовете и компаниите за дялови инвестиции. Това бе съобщено по време на срещата на финансистите, която се провежда в Брюксел.

Очаква се това споразумение да бъде поставено в основата на бъдещото законодателство, предава ВВС.

Около 80 на сто от европейските хедж фондове са разположени в Лондон, като се очаква най-потърпевша при евентуален отлив на интерес от страна на индустрията да се окаже Великобритания. Поради тази причина британският представител е направил доста възражения по новите правила.

Плановете на ЕК са да бъдат създадени нови правила, които да позволят контрол там, където националните регулатори не могат да се справят. Поради тази причина американското правителство разкритикува намеренията, обявявайки ги за протекционистки.

Позицията на лондонските хедж фондове пък е, че за фондове, разположени извън ЕС ще стане практически невъзможно да набират средства на европейските пазари.

Срещата на финансовите министри на 27-те идва след събранието на министрите от еврозоната, които заседаваха до късно тази нощ. В резултат на разговорите им тази сутрин бе оказана вербална подкрепа на еврото, която доведе до стабилизация на единната валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още