IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврокомисар Макгинес: Може да има още санкции срещу Русия

Обмисляме начини за въвеждане на трайна система за преодоляване на трудности, предизвикани от санкциите в някои държави, добави тя

12:20 | 14.06.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Единственото ни оръжие срещу войната в Украйна са санкциите и не е изключено да има още подобни мерки. Това заяви днес еврокомисарят по финансовите услуги, финансовата стабилност и капиталовите пазари Марейд Макгинес пред комисията на Европейския парламент по икономически и парични въпроси, цитирана от БТА.

Тя отбеляза, че въведените досега санкции срещу 1100 руски граждани и 100 руски организации обхващат и криптовалутите. По нейните думи в Европейския съюз все още липсва законодателство за разширено наблюдение на сделките с криптовалути.

Някои държави от ЕС не са достатъчно подготвени за санкциите, обмисляме начини за въвеждане на трайна система за преодоляване на подобни трудности, посочи Макгинес. По нейните думи европейските санкции предполагат частните дружества също да преосмислят деловите си отношения с Русия.

Еврокомисарят предупреди, че догодина достъпът до зърно може да се влоши допълнително, както и че цените на храните и торовете днес изглеждат непредсказуеми. Макгинес посочи, че може да се наложи да се търси място за съхранение на следващата украинска реколта извън Украйна.

Възмутително е умишленото унищожаване на храна и преднамереното прекъсване на достъпа до храна за уязвими хора, заяви еврокомисарят по повод руския обстрел по плодородна земя и взривяването на зърнени складове в Украйна. По нейните думи по този начин ужасът може да излезе извън украинските граници с предизвикването на глад в някои държави.

По нейните думи събитията, свързани с Украйна, няма да повлияят добре на глобализацията. Според еврокомисаря в икономиката и финансите може да се очаква раздробяване.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Къде ти ще оценяват? Ей-такива оядени анонимници като тая неизвестна за мен пaчaвpa, знаят само да се зъбят и изобщо не ги интересува дали обикновените хора ще мизеруват или гладуват. Дори не знае глyпавото същество, че някои криптовалути са с непроследими трансфери, а ти искаш икономически анализи да правят. Европейските хора - и без това изтормозени от пандемията - сега обедняват със страшна скорост. Лечението съм го казал - революция, тpeпане на такива, сечене на техните тимберици - които - турени в буркани с формалдехид, се пращат на Вова Путин в знак на мирни намерения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Petar2015
преди 2 години
Първо оценете какъв беше ефекта от 5 пакета санкции до сега. От една страна върху ЕС икономиките, от друга - върху Руската. Чак тогава решавайте дали си струваше и дали има смисъл "още от същото". Санкциите може да завъртят голямото зъбно колело (икономиката на Русия) един оборот назад, но ще завъртят малките зъбни колелца с три оборота.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
cyclop
преди 2 години
Както обикновено, собствените ви измишльотини се настъпват сами по краката. Руснаците крадяли зърното, ама преди това го унищожавали. Е не става и двете бе брат. Поне едното си е дело на героичните защитници, докато победоносно отстъпват. Но това не е толкова важно, пиша да предложа нова санкция - европейците да ходят без обувки и без палта през зимата, за да накажат Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
aldy
преди 2 години
Възмутително е умишленото унищожаване на храна и преднамереното прекъсване на достъпа до храна за уязвими хора, заяви еврокомисарят по повод руския обстрел по плодородна земя и взривяването на зърнени складове в Украйна. === Както обикновено, крадецът вика най-силно "Дръжте крадеца!". Доблестните бандеровци при напускането на някое населено място по правило взривяват и унищожават де що има инфраструктура и палят хамбарите с жито, заминират обработваемата земя. Тактика на изгорената земя. И после врещят, че лично Путин е свършил всичко това. Ама местните жители много добре виждат кой, кога и как извършва престъпленията против мирното население. За такива престъпления давност няма. После ще има рев за Трибуналите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още