IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин забрани от Русия да се изнася валута над 10 хил. долара

Мярката обхваща и парични инструменти в чуждестранна валута в същия размер

23:46 | 01.03.22 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Руският президент Владимир Путин подписа указ, забраняващ от Русия да се изнасят парични суми в чуждестранна валута в размер, надхвърлящ равностойността на 10 000 долара, съобщи Кремъл, цитиран от БТА.

Мярката влиза в сила от сряда.

Тя обхваща и парични инструменти в чуждестранна валута в същия размер, съобщава ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че Путин е подписал във вторник указ „За допълнителни временни мерки от икономически характер за осигуряване на финансовата стабилност на Русия".

Междувременно стана ясно, че Украйна води разговори със съюзниците си как да укрепят въздушната отбрана, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, отговаряйки на въпрос дали НАТО трябва за установи забранена за полети зона, за да помогне на страната му след руската инвазия, предаде Ройтерс.

Трябва да ни помогнат с всичко, с каквото могат, по-добре е да помогнат сега, отколкото да се окажат очи в очи с (руския президент Владимир) Путин по-късно, каза Кулеба на онлайн пресконференция.

Не бива да се страхувате, че НАТО ще се окаже във война с Русия заради Украйна. Ако Русия победи, вие сте следващите, предупреди Кулеба.

По-рано през деня стана ясно, че руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки се придвижват из заснежените гори на Сибир, след като президентът Владимир Путин нареди поставянето на ядрените сили в специален режим на готовност, предаде Асошиейтед прес.

Руският Северен флот заяви в изявление, че няколко от ядрените му подводници участват в учения, целящи да се отработи „маневриране при бурни условия”. В тях ще се включат и няколко бойни кораба, натоварени със защитата на Колския полуостров, където се намират няколко военноморски бази.

Всичко за войната в Украйна може да прочетете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Рушняка над 100 години има КПСС под всякакви форми - то и българския проблем е подобен :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
Bones
преди 2 години
"Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer"https://***.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4 Дръжте се другари! Врагът дебне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
evlogi
преди 2 години
Можем да продължим със: "Никой не може да ти причини това,което сам си причиниш" и "По-важно е какво имаш между ушите,а не под земята".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
evlogi
преди 2 години
Бе закво им са бе тези долари евро и паунди, нали са валути пред банкрути бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
юрист
преди 2 години
Казано накратко- ''Господа дава, но в кошара не вкарва'' или пък ''От ума си / или от липсата му- бел. е моя/ тегли''..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
korn
преди 2 години
Русия е най голямата държава в света и много богата на природни суровини. Има супер малко население за територията си. Руснака можеше да има стандарт на живот като швейцареца например, без да си дава много зор да бачка. Ядрените и ракети и осигуряваха гаранцията че никога не може да бъде нападната. Вместо това руснака днес има капиталов контрол и и е изпратен на една напълно безсмислена война да задоволява фантазиите на един луд, който е ядосан че ботокса вече не помага и прилича на тиква.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още