IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 5 млн. са починалите от COVID-19 в света

Коронавирусът сега е на трето място сред водещите причини за смърт по света след сърдечните заболявания и инсулта

16:45 | 01.11.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Броят на смъртните случаи от COVID-19 в световен мащаб премина 5 милиона. Tова съобщи университетът „Джон Хопкинс“. Към 1 ноември броят на починалите от COVID-19 в света достигна 5 000 425.

Откритите случаи на коронавирусна инфекция в световен мащаб надхвърлят 246,7 милиона. Най-голям брой починали сред пациентите с коронавирус е регистриран в САЩ - над 745 хиляди, следвани от Индия и Русия. 

Броят на смъртните случаи, по изчисления на университета "Джон Хопкинс", се равнява приблизително на населението на Лос Анджелис и Сан Франциско, взети заедно. 

COVID-19 сега е на трето място сред водещите причини за смърт в световен мащаб след сърдечните заболявания и инсулта.

Броят на заразените с коронавирус досега в Източна Европа надхвърли 20 милиона преди седмица. Държавите в региона имат най-ниските нива на ваксинация в Европа, като по-малко от половината от населението е получило единична доза.

Въпреки че има само 4% от световното население, на Източна Европа се падат около 20% от всички нови случаи, отчетени в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
cyclop
преди 2 години
Евгения, да се лъже е грозно, а да не си проверяваш твърденията е смехотворно. https://***.worldometers.info/ глей кво пише тук - 6,878,555Deaths caused by cancer this year, 4,186,837 Deaths caused by smoking this year, 2,094,740 Deaths caused by alcohol this year - бре, даже пиячката гони ковигрипа по смъртност - 2 милиона срещу три милиона - да бяха взели някакви мерки и там, ама... следвай парите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 2 години
е аре стига па ти са, то тука кой как пипне чумата и фаща към Бакърената нема лабаво ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
cyclop
преди 2 години
Ейй как забравихте да напишете че 225 милиона са преболедували и оздравели. Само това не сте споменали. Човек ще рече че е тенденциозно. Но без конспирации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
michaelis23
преди 2 години
абе те и само в Ирак са над 2 млн. от Американската окупация и бомби и от СПИНа имеме над 30 млн. Омрели и ко от тва ?? .... Сашефци да са спрели бомбардировиките да убиват ората по света ?!? ми ньет, а ората да са спрели да се ебъът въпреки Спинот ?!? ми също ньет ... Следва въпроса защо ни занимавате с неква настинка дет Омрелите са 0.04% ?!? ..... и то половината изобще не са омрели от тва ама айде от стъкмистиката да мине ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още