IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси се оказаха на червено в очакване на срещата на ЕЦБ

Инвеститорите заеха по-предпазлива позиция преди да чуят какво ще реши централната банка

19:37 | 07.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Европейските борси приключиха търговията във вторник с понижения, след като инвеститорите заеха по-предпазлива позиция преди срещата на Европейската централна банка в четвъртък, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши деня със спад от 0,5%. Секторът на химическите компании записа 1,1% понижение, повеждайки спадовете, докато повечето сектори и основни борси се озоваха на червено.

Европейски Европейски

Таблица: CNBC

Срещата на ЕЦБ ще се проведе на фона на скорошното ускоряване на инфлацията в еврозоната и ръста на икономическите показатели, което накара някои анализатори да очакват по-агресивен тон от централната банка.

Междувременно днес стана ясно, че индексът на института ZEW за очакванията на инвеститорите за септември показват, че доверието им в германската икономика е спаднало до 26,5 пункта спрямо 40,4 пункта през август. Показателят се оказа под прогнозата на Ройтерс за 30 пунта.

На корпоративния фронт британският търговец на дребно Marks and Spencer се изкачи до върха на Stoxx 600, записвайки 3,3% повишение на цената на акциите, след като UBS повиши очакванията си за книжата.

На дъното на европейския индекс на сините чипове цената на акциите на Meggit спадна с над 12,1%, след като американската фирма TransDigm, оперираща в сферата на отбраната, се отказа от потенциална сделка за поглъщане на британския си конкурент за 8 млрд. долара, слагайки край наддаването с Parker-Hannifin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още