IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как дигитализацията в Югоизточна Европа привлича водещи инoвативни компании?

Петър Херман, генерален мениджър на Schneider Electric за региона, коментира динамиката в тази сфера

21:20 | 31.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Дигиталната трансформация е критично важна за успеха на всеки бизнес, а в Югоизточна Европа се забелязва силно динамиката в тази сфера. Това каза Петер Херман, генерален мениджър на Schneider Electric за региона, в ефира на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи интересна тенденция - все повече водещи инoвативни компании по света да локализират центроветe си в Югоизточна Европа, защото искат да се възползват от високообразованата работна ръка.

„Ние например имаме R&D центрове в Сърбия и България, в които даваме работа на над хиляда души“, коментира Херман.

Според госта прилагането на иновативни решения зависи изцяло от хората, тъй като „става дума за управление на приоритетите“. 

„Всички технологии са вече налице, всичко е възможно. По-скоро говорим за управление на промяната и за ангажимента да се ускори дигиталната трансформация,“ уточни той.

Петер Херман смята, че в стратегиите за енергийно управление холистичният подход е особено важен.

Гостът разказа и за конкурса „Стартирай 4.0“,  чийто основен организатор е Schneider Electric България. В него са поканени фирми от всички индустрии. Двамата победители ще получат софтуерни решения като награда.

Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още