IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В новата студена война няма да има големи лагери

Повечето държави няма да изберат категорична страна измежду САЩ и Китай

09:01 | 10.04.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
В новата студена война няма да има големи лагери
Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
В подкрепа на долния ми коментар ще дам само два примера от последната година-старта на огромният завод на Tesla в Шанхай, и листването на две от новите бързорастящи китайски фирми за електромобили-Li *** и Xpeng на борсата в Ню Йорк.Ама че студена война....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Вече съм коментирал тази безсмислица с новата студена война.Няма и няма и да има нищо подобно.Предвид огромните търговски, финансови и инвестиционни потоци между Западният свят( и в частност САЩ) и Китай, всичко е предимно реторика и символични жестове за вътрешна употреба, в единитя случай за пред електората, в другия за пред партийните членове.Има някои прилики с класическата Студена война между Запада и Съветския блок, но съвсем повърхностни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
korn
преди 3 години
Колко прекрасно би било за САЩ и Китай да бъдат лидерите на една нова Студена Война и да си разделят света. Този път номера няма да мине. ЕС, Великобритания и Русия имат други планове. Управлението и провала на Тръмп доказа че американските мечти за добрите стари времена на Студената Война са неосъществими. Не виждам и Китай да са особенно заинтерисовани от тази идея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
В тази надпревара Китай е загубил предварително.И причините са няколко: - Китай не предлага модел, при който населението живее добре. Роботи в човешка кожа, командвани и без право на мисъл или собствено мнение.- Китай не прави истински инвестиции, те просто изкупуват инфраструктура и крадат технологии. Тук не става въпрос за споделяне и развиване на блага, а за засмукване и насочване на всичко към Китай.- Китай не предлага политика на партньорства и обща стратегия, интересува се само от себе си.- Китай използва държавата за натиск върху бизнеса и за неприемливи похвати спрямо другите държави.Китай няма никакъв шанс да привлече на своя страни, различи от диктаторски и икономически инвалиди, като Расийка, Иран, Венецуела, Ангола, С.Корея....такива.А като се сравни тази група с другата по БВП и резултатът е ясен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още