IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кипър спира достъпа на български туристи от 1 август

България вече е в най-рисковата група държави за разпространение на коронавируса

16:01 | 28.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

От 1 август Кипър няма да допуска български туристи на територията на страната заради разпространението на коронавируса, съобщава БНР.

Никозия слага България в най-рисковата група страни за разпространение на вируса, заради което само някои категории граждани ще могат да влизат в Кипър. ова са български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточнява за БНР говорителят на здравното министерство на страната Маргарита Кириаку.

Те трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършен тест за коронавирус до 72 часа преди полета или да го направят при пристигането си в Кипър. Това обаче няма да отмени 14-дневната задължителна карантина.

Всички пътници са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в рамките на 24 часа преди полета.

На 9 юни, когато Кипър отвори летищата си, България бе в първата група, група А, на най-безопасните страни. Заради увеличения брой случаи на коронавирус от 29 юни тя бе свалена в група Б.

В сегашната група С страната ни е заедно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния.

Същевременно Великобритания се изкачва в група Б от 1 август.

Здравните власти на Кипър обявиха още, че ще извършват по 600 теста на ден - двойно повече от досега, на случаен признак на пристигащите от всички полети на двете международни летища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още