IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Промишлеността в Германия: Правителството трябва да инвестира повече в икономиката

Темпа на прилагане на правителствените реформи не отговаря на очакванията на представителите на индустрията, посочва ръководителят на BDI

19:00 | 03.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германското правителство трябва да инвестира повече, каза ръководителят на Германската промишлена асоциация Дитер Кемпф (BDI),цитиран от ДПА, предупреждавайки, че икономиката все още е в застой. 

Федералното правителство не отговаря на очакванията ни от известно време, когато става дума за темпа на реформи, каза Дитер Кемпф.

Правителствената коалиция между десноцентристкия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел и левоцентристката Германска социалдемократическа партия има голямо мнозинство, за да рекламира Германия като промишлена локация, аргументира се той.

Кемпф твърди, че въпреки рекордния бюджет не вижда нито ангажираност за повече инвестиции, нито опити да се направи германската данъчна политика по-конкурентоспособна в светлината на засилващата се конкуренция при международните данъчни ставки.

Има значителни възможности за подобрение в енергийната и климатична политика, твърди той. Ако това не стане, правителството заплашва да унищожи конкурентоспособността на местната промишленост с необмислено законодателство, добави Кемпф.

Бизнес секторът от дълго време настоява да бъдат предоставени данъчни облекчения на германските компании заради по-слабата икономика, но и заради това, че корпоративните данъци в други страни като САЩ са се понижили.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още