IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нападение с нож и на търговска улица в Хага

Подобен инцидент се случи по-рано днес и в центъра на Лондон

22:52 | 29.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Холандската полиция съобщи, че няколко души са били ранени при нападение с нож на търговска улица в Хага, предава Ройтерс.

Полицията в града информира в комюнике, че служители на спешна помощ са пристигнали на мястото на инцидента.
В отделно комюнике полицията в Хага съобщи, че издирва мъж на възраст между 45 и 50 години и го описа с холандска дума, използвана често за хора от Северна Африка.

Органите на реда съобщиха, че мъжът носел шал и бил облечен в сив анцуг.

Говорителка на полицията каза по телефона за АП, че за момента не е ясно дали става въпрос за тероризъм.
Нападението е извършено в момент, когато главната улица в Хага е била пълна с хора, дошли да пазаруват изгодно, възползвайки се от "черния петък", отбелязва БТА.

По-рано днес въоръжен с нож мъж нападна минувачи в района на Лондон бридж в центъра на Лондон и беше застрелян от силите на реда. Двама от пострадалите са починали от раните си, съобщава ВВС. Мъжът носел фалшив пояс с експлозиви. Британската полиция определи нападението като „терористичен инцидент“.

От пресцентъра на българското Министерство на външните работи съобщиха, че за момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента на Лондон бридж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още