IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червен вторник за европейските борси

Инвеститорите продължават да следят развитието на търговската война и случващото се във Великобритания

19:29 | 29.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските индекси завършиха търговията във вторник на червена територия, след като инвеститорите следиха сезона на отчетите и напредъка по преговорите между САЩ и Китай по търговския спор, докато Великобритания се насочва към избори през декември, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 0,2% понижение. Телекомуникационният сектор поведе по най-лошо представяне, завършвайки с 1,8% надолу, докато книжата на компаниите от строителния сектор добавиха 0,7 на сто. Повечето сектори обаче финишираха на червено.

Пазарните играчи продължават да следят внимателно сезона на отчетите. BP отчете 41% спад на нетната си печалба за тримесечието заради по-ниските цени на петрола и фактори като времето. Цената на акциите на енергийния гигант завърши сесията с 3,8% понижение.

Междувременно стойността на книжата на Orsted се потопи със 7,4% до дъното на Stoxx 600, след като компанията понижи дългосрочните си финансови цели и обяви програма за свиване на разходите.

Финландската Stora Enso записа 5% спад, след като обяви приходи и оперативна печалба под очакваните.

На върха на европейския индекс на сините чипове се озова германската компания от сектора на здравеопазването Fresenius, която се радва на 4,6% ръст на цената на акциите си. Причина за това беше по-високата печалба от прогнозираното за третото тримесечие, благодарение на силните продажби на предложенията ѝ за домашна диализа.

Книжата на Swedbank записаха 3,2% спад на цената след новините, че естонският финансов регулатор е започнал разследване срещу нейното звено в Естония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още