IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел иска бързо търговско споразумение между ЕС и САЩ

Тръмп пък заяви, че се надява да не се налага да налага мита на германските автомобили

15:26 | 26.08.19 г. 4
<p>
	Ангела Меркел. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Германия иска ЕС да постигне търговско споразумение със САЩ възможно най-бързо, заяви пред журналисти в понеделник германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс и БТА.

В кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Биариц Меркел каза, че би искала възможно най-бързо да има по-задълбочени преговори между ЕС и САЩ.

Ние сме изключително заинтересовани търговията ни да се засили. Мисля, че можем да намерим решения, отбеляза тя, като допълни, че Германия, като част от ЕС, работи усилено по този въпрос.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е обсъдил с Меркел търговското споразумение с ЕС и допълни, че се надява да не се налага Вашингтон да налага мита на германските автомобили.

Тръмп заяви, че Франция и Германия се "приближават" до споразумение за данъка върху приходите на дигиталните компании, допълва АФП.

Американският президент отбеляза, че лидерите от Г-7 не са обсъждали паричната политика, но може да го направят по-късно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
абе детски акъл в пенсионерско тяло ... по скоро се изкажи върху долните факти, не ме връщай в детската градина ... имаше ли преговори за такова споразумение ? Имаше .... Кой от американска страна го спря без причина ? Лесно се пишат глупости ... и като те затапи някой с факти да почнеш ... ама другарко, той ме обижда ! :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
Valentin13
преди 4 години
шефовете на некомпететния *** кхао, моля ви, залепете ми друг, с когото да водя смислен спор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
Вика му се TTIP и по спомени тия преговори се водят някъде от първия мандат на Обама ... и точно Китеника спря преговорите... *** нали четеш много, как пак незнаеш факти от близкото ни минало, които даже бяха многократно отразени от пресата ! :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Valentin13
преди 4 години
ахаа, почват да разбират, че вече не става като преди. и всичко трябва да е равнопоставено. Буш, Клинтън и Обама ги раглезиха и сега повдигаха малко врява, но чичо Дончо е неумолим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още