IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси завършиха без единна посока в очакване на заседанието на Фед

Книжата на Heineken поевтиняха с 6,2%, след като тримесечният отчет на дружеството не успя да отговори на очакванията на анализаторите

19:30 | 29.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните европейски борсови индекси приключиха първата сесия от седмицата без единна посока, докато инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящото двудневно заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. 

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 напредна с 0,14% до 391,28 пункта.

Германският показател DAX се понижи с 0,02% до 12 417,47 пункта.

Френският индекс CAC отчита спад от 0,16 на сто до 5601,10 пункта.

Британският измерител FTSE се покачва със 137,55 пункта, или с 1,82%, до 7686,61 пункта.

Очакванията за напредък при възобновените търговски преговори по време на двудневното посещение на американската делегация в Шанхай са ниски, като икономическият съветник в Белия дом Лари Кудлоу заяви пред CNBC, че преговорите се връщат до момента, в който разговорите бяха приключили през май.

Инвеститорите очакват и двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, като прогнозите са за свиване на основните лихви с 25 базисни пункта.

Новият британски министър-председател и лидер на Консервативната партия Борис Джонсън планира да посети Шотландия по-късно днес, след като ръководителят на шотландските консерватори заяви, че ще откаже да подкрепи Великобритания ако се стигне до Brexit без сделка.

Книжата на холандската пивоварна компания Heineken поевтиняха с 6,2%, след като дружеството обяви нетна печалба в размер на 1,05 млрд. евро, като не успя да отговори на очакванията на анализаторите.

Испанската Bankia отчете рекорден спад на печалбата през второто тримесечие с 32%, като това доведе до спад в цената на нейните акции с 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още