IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси регистрираха понижения в сряда

Книжата на британския онлайн супермаркет Ocado се сринаха с почти 6%, след като стана ясно, че е избухнал пожар в дистрибуционния център на компанията

19:35 | 06.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето европейските борси регистрираха понижения в сряда на фона на нова порция финансови отчети, съобщава Bloomberg.

Паневропейският индекс Stoxx 600 все пак успя да затвори с минимален ръст от 0,15% до 365,52 пункта, като отделните сектори и големите борси приключиха търговията без да намерят единна посока.

Бенчмаркът на сините чипове на борсата в Лондон FTSE 100 се придвижи в посока надолу с 0,06%. Германският показател DAX отписа 0,38%, а френският CAC 40 – 0,08%.

Технологичният сектор отчете ръст от 1,8% на фона на излезлите отчети. Акциите на шведската Hexagon и френската Dassault Systemes поскъпнаха съответно с 8,% и 9,6% след публикуването на силни финансови резултати.

Книжата на британския онлайн супермаркет Ocado се сринаха с почти 6%, след като стана ясно, че е избухнал пожар в дистрибуционния център на компанията.

Акциите на британския кредитор CYBG скочиха с близо 14% след новината за леко покачване на кредитирането през първото тримесечие на фискалната 2019 г. въпреки силната конкуренция на британския пазар на жилищни ипотеки и продължаващата несигурност около Brexit.

Европейската комисия (ЕК) блокира планираното сливане на железопътния бизнес на германския концерн Siemens и френския Alstom с мотива, че компаниите не са успели да разсеят „сериозните“ притеснения, свързани с конкуренцията.

Междувременно по-рано днес стана ясно, че германските заводски поръчки неочаквано са отчели спад за втори месец подред през декември, засилвайки опасенията, че най-голямата европейска икономика е изправена пред по-продължителна загуба на инерция

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още