IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Решена съм Brexit да настъпи на 29 март

Британският премиер смята, че ще получи отстъпки от ЕС по условията на раздялата въпреки категоричния отказ на Брюксел да предоговаря споразумението

17:14 | 03.02.19 г. 11
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей остава решена Brexit да настъпи на предвидената дата 29 март и да получи отстъпки от ЕС по условията на раздялата въпреки категоричния отказ на Брюксел да предоговаря споразумението, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Решена съм Brexit да се осъществи, и то навреме - на 29 март 2019 г.", пише Мей в статия, публикувана във в. "Сънди телеграф".

Така Мей отхвърли възможността от отлагане на Brexit, което бе предложено от някои британски политически представители, включително външния министър Джереми Хънт и търговския министър Лиъм Фокс, за да има време за приемането на нормативните актове за осъществяването на Brexit.

Мей също заяви, че иска да намери "прагматично решение" за Brexit, което да получи подкрепата на мнозинството депутати, след като в средата на януари Камарата на общините отхвърли с огромно мнозинство сключеното през ноември с ЕС споразумение по напускането на Великобритания.

Във вторник депутатите приеха внесена от консерватора Греъм Брейди и подкрепяна от правителството поправка, която иска алтернативни варианти на спорния "предпазен механизъм" за избягване на връщането на твърда граница между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия.

След това гласуване Тереза Мей каза, че иска да възобнови преговорите с ЕС, въпреки че европейците до момента твърдо отказват това.

"Когато отида отново в Брюксел, ще се боря за Великобритания и Северна Ирландия, ще съм въоръжена с нов мандат, с нови идеи и подновена решимост за договаряне на прагматично решение за Brexit. Това ми е възложил парламентът", пише Мей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 17 rate down comment 1
Kikaha2
преди 5 години
по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 13
mariata
преди 5 години
Брекзит ще е факт едва след като официално го обявят, че е настъпил. Дотогава всичко е план.До 29 март могат много неща да се случат или да не се случат.Какво повеляват законите на ЕС и какво се случва твърде често са различни неща.В наказателния кодекс например пише, че който краде ще получи определено строго наказание, но всеки от вас знае за много повече от един политик, сойто е откраднал повече от веднъж и не е наказан нито веднъж.Юристчето по-долу като гледам е отличен теоретик и слаб практик и според е по-добре да се насочи към преподавателска дейност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Тереза Мей: Решена съм Brexit да настъпи на 29 март Amin !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 20
majnata
преди 5 години
прасета...има малка разлика...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 3
ivan4o555
преди 5 години
Не си губи времето да му обясняваш на митьо, той пасе крави и няма да те разбере!Обясни му нещо за кравите и ще бъде щастлив!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 30
majnata
преди 5 години
лъскай си егото тогаз ... докат ти звъннат от Бъкингам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 25
majnata
преди 5 години
странно , как досега не са те потърсили за консулт ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още