IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank свива силно дейността си в Португалия

Подразделенията за частно и корпоративно банкиране ще бъдат продадени на испанската Abanca

16:32 | 27.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският кредитор Deutsche Bank свива силно дейността си в Португалия, предаде DPA.

Подразделенията за частно и корпоративно банкиране на най-голямата германската банка ще бъдат продадени на испанската Abanca. Не се посочва стойността на сделката, която ще засегне 41 клона и 330 служители.

Продажбата е част от продължаващите усилия на шефа на Deutsche Bank Джон Крайън да преструктурира дейността ѝ. Усилията за опростяване на дейността неотдавна доведоха до продажба на подразделения в Полша. 

Deutsche Bank обяви по-рано този месец годишна загуба от 735 млн. евро (912,3 млн. долара). През предходните седмици тя очакваше загубата й за 2017 г. да бъде едва 497 млн. евро.

Има спекулации, че заради финансовите затруднения на банката, които продължават вече трета година, инвеститорите призовават Крайън да бъде сменен. Британският в. "Times" съобщи по-рано тази седмица, че финансовата институция му търси заместник, но Deutsche Bank опроверга информацията.

Продажбата на подразделенията на Deutsche Bank в Португалия трябва да бъде одобрена от регулаторните органи и не се очаква да приключи преди първото полугодие на 2019 година. Банката планира да продължи дейностите си по развитие и инвестиционно банкиране в Португалия, по които работят близо 40 души.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още