IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси се отърсват от вълненията от последните сесии

Основните индекси завършиха търговията с ръстове

19:45 | 07.02.18 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борсови индекси завършиха търговията в сряда с ръстове, след като пазарите по света се опитват да се отърсят от голямата волатилност от последните сесии, пише CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 затвори с ръст от 2,06%, след като всички сектори и основни борси се озоваха на зелена територия.

Книжата на петролните и газовите компании бяха сред най-добре представилите си, като стойността им нарасна с над 2,43%, на фона на корпоративните отчети.

Statoil обяви по-високи резултати от очакваното за четвъртото тримесечие, като стана поредната петролна компания, която се възползва от бързо възстановяващата се среда за големите енергийни фирми. Акциите на фирмата завършиха търговията със скок от 4,61%.

Шведската технологична корпорация Hexagon се озова на върха на европейския бенчмарк днес. Компанията заяви, че сравнимите ѝ продажби за последните три месеца на 2017 г. са се увеличили значително спрямо предходното тримесечие. В резултат от новините книжата ѝ повишиха стойността си с 10,04%.

Междувременно Novozymes приключи търговията близо до дъното на индекса, след като отчете по-слаби финансови резултати от очакваното. Цената на акциите ѝ се понижи с 4,28%.

Тази на книжата на Carlsberg също пое надолу и записа 3,61% спад, след като датската пивоварна обяви по-слаби резултати заради по-малките продадени обеми на ключовия ѝ пазар Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още