IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснаците обедняват въпреки рекордното забавяне на инфлацията

Официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите, смятат експерти

10:00 | 03.10.17 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите. 

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от БТА.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти стотинки. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в

Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга статистика за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите ѝ е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32% - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Знам какво ще ми напишете така че предварително ще ви отговоря. Кризата настъпи през 2008 година. Да предположим, че на икономиките на държавите, както и на световната икономика и трябва 5-6 години за да излезе от кризата. Това прави грубо, че световната икономика, както и на държавите са преодолели кризата през 2014г. Сега сме почти 2018г. Почти 4 години след излизането от кризата. Европа и САЩ икономически започват някакъв доста добър растеж и цъфтеж. До тук добре, но от тези 4 години не виждам дълговете да и намаляват, а напротив. Увеличават се. И не ми обяснявайте, че това може да кара вечно. Рано или късно ще свърши попарата и ще трябва да си я платят. Колкото по късно, толкова по зле.... И докъде мислите, че могат да растат дълговете. 100% от БВП, 200%, 500% 1000%... Вечно?. Добре, да видим.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Дори да предположим, че има нещо вярно в това, че руснаците са обеднели, което разбира се не е вярно, но за момент да предположим. Да, икономиката им претърпява трудности последните 2-3 години и то само и единствено заради цената на петрола, докато не си диверсифицират икономиката след няколко години.Та питането ми е тогава, в Западна Европа колко са богати след като работят и живеят на кредит и в САЩ и Западна Европа трябва да работят 3 години дет се вика само за да си върнат дълговете?Кой е по богатия в случая?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
Толкова са обеднели руснаците, че не могат да си ги приберат от курортите по света - не им стигат самолетите... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
"Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд."Муааааахахаха.....! Я бре, Бочева, *** виж в Балкан Стар какви са цените за труд на услугите там и подпитай какви са им заплатите на майсторите, преди да пускаш такива матрялчета... :lol: И хем това е германска компания, баш европейска, геби... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
Russia's rush for gold sees record reserves for Putin erahttp://***.independent.ie/business/world/russias-rush-for-gold-sees-record-reserves-for-putin-era-36186724.html-------------------------------------------------------------чек да ви го пуснем и на вас тука как обеднявали ама незнам как златните им резерви станали х3 а ние в България сме забогатели според Стоен & Co и неаме златни резерви .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
гледам всички са помъкнали консерви в торбите щот ше *** от глад нема лабаво или отиват на заколение в двореца на Саруман ..... :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Що бе у Европа е цветя и рози...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Ivan.r
преди 6 години
Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. О не, от това изречение лъха социализъм. Хайде не и руснаците у лево а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
ratten
преди 6 години
кое население забогатява?американското, британското, африканското?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още