IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена вълна заля европейските борси

Акциите на компаниите от застрахователния сектор постигнаха най-силен ръст в понеделник

19:36 | 11.09.17 г.
Зелена вълна заля европейските борси

Европейските борсови индекси приключиха сесията в понеделник със силни ръстове, докато инвеститорите от цял свят продължават да следят икономическите последици от урагана Ирма, предаде CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се повиши с 1,04%, като всички сектори затвориха на положителна територия.

Британският индекс FTSE 100 нарасна с 0,49 на сто в днешната сесия, докато френският CAC 40 и германският DAX се покачиха с 1,24 и 1,39% съответно.

Европейските индекси последваха положителната тенденция от азиатската сесия, а отвъд Атлантическия океан настроенията са сходни. При края на търговията в Европа американският индекс на сините чипове Dow Jones industrial average бележеше ръст от над 200 пункта.

Акциите на компаниите от застрахователния сектор постигнаха най-силен ръст в понеделник, добавяйки 2,15%, след като очакваните застрахователни загуби в САЩ заради урагана Ирма бяха намалени до между 20 млрд. и 40 млрд. долара от AIR Worldwide.

Силно се представиха книжата на Beazley, Swiss RE и Munich Re, като те всички приключиха сесията с поскъпване от 4% или повече. Цената на акциите на германската Hannover Re се повиши с 5,4%, изстрелвайки се начело на основния индекс.

В сектора на здравеопазването датската фармацевтична компания Lundbeck се представи изключително слабо след новината за напускането на главния изпълнителен директор на групата Каре Шулц, който отива в израелския конкурент Teva. Акциите на Lundbeck поевтиняха с 13,8%.

В същия сектор книжата на Roche загубиха 1,27% от цената си след новината за неуспеха на тестовете на лекарството за лечение на рак на кожата Zelboraf.

Акциите на шведската верига за облекло H&M поскъпнаха с 2,9%, след като оценката им беше повишена от Credit Suisse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още