IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германският производител на батерии Voltabox излиза на борсата

Ще бъдат предложени 5 млн. акции плюс опции за преразпределение от 0,825 милиона акции

13:11 | 11.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Twitter</em></p>

Снимка: Twitter

Компанията за електрическа мобилност Voltabox ще излезе на борсата, след като нейното дружество майка Paragon взе съответното решение.

С този ход  Paragon се надява да постигне тласък на ръста на компанията, която разработва и произвежда литиево-йонни батерии.

Стартът на търговията е планиран за премиум сегмента на фондовата борса във Франкфурт още за есента на тази година. Парите, които ще бъдат набрани, ще бъдат насочени към разработването на продукти, разширяването на производствените мощности и изплащането на акционерния заем от Paragon.

Voltabox също трябва да стане по-гъвкава, за да може да продължи да расте и чрез придобивания.

В рамките на първичното публично предлагане (IPO) ще бъдат предложени 5 милиона акции плюс опции за преразпределение от 0,825 милиона акции чрез увеличение на капитала. Освен това ще има още 0,5 млн. акции от портфолиото на Paragon.

Компанията майка иска да остане мажоритарен акционер във Voltabox и дългосрочен план. Фрий-флоутът ще бъде 40% след IPO-то.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още