IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия спира да връща мигранти в Унгария

Условията, в които търсещите убежище пребивават в Унгария, са несигурни, смята германското правителство

13:54 | 29.08.17 г. 3
<p>
	Един от бежанските лагери в транзитната зона на Унгария, където мигрантите изчакват решенията по исканията им за убежище.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Един от бежанските лагери в транзитната зона на Унгария, където мигрантите изчакват решенията по исканията им за убежище. Снимка: Архив Ройтерс

Германия спира да връща мигранти в Унгария заради лошите условия в страната, предава Spiegel.

Германското правителство счита, че условията, в които пребивават мигрантите в Унгария, са несигурни, заради което Берлин повече няма да връща обратно кандидати за убежище.

Решението на Германия обаче противоречи на европейските регламенти за убежището, за които има планове да бъдат променени.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел продължава да защитава политиката на отворени граници и призовава за повече солидарност между държавите от Европейския съюз (ЕС).

Тя признава обаче, че европейското законодателство за миграцията и убежището е неадекватно, за да се справи с подобна криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
Колко елегантно се размине кризата с Орбан. Той им каза, че повече имигранти не иска, а те му отвърнаха, че условията в Унгария били лоши и няма да му ги пращат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 6 години
ЕЦБ да печата евра с които да се строят трудови селища от затворен тип, където да се настаняват въпросните мигранти и да престояват там до придобиване на трудови навици и достатъчна степен на ограмотяване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Lucifer
преди 6 години
Меркел е бедствие за ЕС !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още