IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари записаха предимно ръстове в четвъртък

Акциите в сферата на строителството бяха сред най-добре представилите се сектори

19:44 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските акции затвориха с повишения в четвъртък в навечерието на конференцията на централните банки в Джаксън Хол, щата Уайоминг, съобщава CNBC.

Паневропейският Stoxx 600 приключи деня с ръст от 0,3%, след като всички борси затвориха на зелена територия. В същото време пазарите в САЩ се търгуваха с понижения преди симпозиума в Джаксън Хол, на който ще има редица ключови изказвания, които ще се следят с голям интерес, като коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги се очакват в петък.

Британският FTSE се повиши с 0,33% до 7407,06 пункта, германският DAX нарасна с 0,05% до 12180,83 пункта, а френският CAC се понижи съвсем леко - с 0,04% до 5113,13 пункта.

Акциите в сферата на строителството бяха сред най-добре представилите се сектори, след като компанията, производител на строителни материали CRH продаде американския си бизнес за 2,63 млрд. долара на Beacon Roofing. Акциите на CRH поскъпнаха с 3,8%.

В същото време книжата на компаниите, производители на домакински стоки, също отчетоха ръстове, като Hugo Boss приключи сесията с ръст от 2,4%, акциите на BAT поскъпнаха с 2,3%, а тези на Persimmon се повишиха с 1,9%.

От другата страна, акциите на Simcorp, доставчик на софтуер, приключиха сесията със спад в цената от над 9%, след разочароващ финансов отчет.

Компаниите от сектора търговия на дребно останаха на негативна територия.

Сред по-важните макроикономически новини от Европа в четвъртък бяха данните за британската икономика, която расте с 0,3% на тримесечна база през периода април-юни тази година, потвърди второто четене на данните за БВП. Стойността отговаря на очакванията, а през предходното тримесечие повишението беше 0,2 на сто.

Ръстът на годишна база също остава без ревизии на ниво 1,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още