IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интеграцията на мюсюлманите в Германия се подобрява благодарение на силната икономика

Около 60% от мюсюлманите, преместили се в Германия преди 2010 година, сега са заети на пълен работен ден

19:10 | 24.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Интеграцията на 4,7 милиона мюсюлмански имигранти в Германия се подобрява, особено от гледна точка на заетостта и езиковите умения. Това сочи ново проучване, цитирано от Associated Press и БТА.

Фондация "Бертелсман" съобщи днес, че около 60 процента от мюсюлманите, преместили се в Германия преди 2010 година, сега са заети на пълен работен ден, а 20 процента - на непълен, подобно на етническите германци.

Според проучването в Германия нивата на заетост при мюсюлманите са по-високи, отколкото в други западноевропейски страни, отчасти благодарение на силната германска икономика и високото търсене на работници.

Изследването обаче е установило, че все още е по-трудно много религиозните мюсюлмани да си намерят работа в Германия в сравнение с Великобритания.

Изследването показва също, че 73 процента от родените в Германия деца на мюсюлмански имигранти вече говорят немски като първи език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Dimat
преди 6 години
Унищожението на зомбирания европланктон върви по плана на евреоционизма и нищо вече не е в състояние да го спре!!!Уви,това са фактите,а всичко останало е бръщолевене безкрай!Край!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още