IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции приключиха сесията с понижения

Инвеститорите оценяват решението на Фед за лихвите и отчетите, публикувани в рамките на деня

19:25 | 27.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари приключиха сесията с понижения, след като Федералният резерв на САЩ снощи реши да запази основната си лихва без промяна, но обяви, че започва да свива баланса си от септември.

Инвеститорите реагираха и на серията отчети, публикувани днес.

В края на сесията регионалният индекс Stoxx 600 се понижи с 0,11% до 382 пункта, като повечето сектори в състава на бенчмарка приключиха в червената територия.

Най-добре представящите се акции в днешната сесия са на компаниите производители на храни и напитки, които отчитат добри резултати за второто тримесечие.

Британската Diageo например отчита по-високи продажби и печалба, като посочва, че инициативите за подобряването на продуктивността дават по-добри резултати от очакваното. Акциите й бяха сред най-силно поскъпващите в състава на регионалния индекс – с 5,9%.

Водещият германски кредитор Deutsche Bank записва изненадващ ръст на печалбата през второто тримесечие на годината. Ръководството на банката обаче все още не е доволно от резултатите. Акциите поевтиняха с 6,4%.

Най-голямата европейска петролна компания Royal Dutch Shell също отчете по-високи от очакваното резултати с приходи в размер на 72,13 млрд. долара през второто тримесечие. Компанията посочи, че основна подкрепа на финансовите резултати оказва рафиниращият бизнес, както и бизнесът с химикали. Акциите на компанията обаче поскъпнаха минимално.

Акциите от здравния сектор поевтиняха с 1% в днешната сесия на фона на негативните новини от британската фармацевтична компания AstraZeneca. Две от нейните лекарства в онкологичния сектор са се провалили на клиничните тестове при лечение на рак на белите дробове. Това поражда съмнения сред инвеститорите, че компанията ще успее да изпълни амбициозните си планове за растеж. Акциите й поевтиняха с над 15% до най-ниско ниво от близо 5 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още