IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси записаха спадове

Акциите от туристическата индустрия бяха сред най-зле представилите се по време на сесията

20:01 | 06.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари затвориха с понижения в четвъртък, а инвеститорите остават фокусирани върху политиката на централните банки, съобщава CNBC.

Паневропейският Stoxx 600 финишира с понижения при почти всички сектори, а борсите завършиха сесията на червена територия.

Британският FTSE се понижи с 0,41% до 7337,28 пункта. Германският DAX отписа 0,58% от стойността си, а френският CAC отчете спад от 0,53% до 5152,4 пункта.

Източник: CNBC

Акциите от туристическата индустрия бяха сред най-зле представилите се в четвъртък, като отчетоха спад от 1,42% след по-слаби от очакваното приходи от продажби.

Компаниите от автомобилната индустрия записаха няколко повишения, след като Европейската комисия (ЕК) даде днес безусловното си одобрение за придобиването на Opel от Peugeot. Акциите на френския производител поскъпнаха с повече от 2,8%. Френската компания Renault също отчете ръст в цената на книжата си – с 1,5%, след като обяви плановете си за увеличаване на присъствието си на китайския пазар.

Компанията AB Foods е една от най-добре представилите се с повишение в цената на акциите от 2,5%, след като компанията обяви, че прогнозата й за цялата година се подобрява.

По-рано днес Европейският съюз (ЕС) и Япония постигнаха принципно споразумение за основните елементи от бъдещото икономическо партньорство. Това е засега най-важната двустранна търговска сделка на ЕС, като в нея е предвиден и специфичен ангажимент за изпълнението на споразумението за климата от Париж.

На петролния пазар цените на черното злато се възстановиха от драматичния спад на Wall Street. Фючърсите върху сорта Брент поскъпнаха с 2,32% до 48,88 долара за барел, докато тези върху американския лек суров петрол повишиха цената си с 2,46% фо 46,25 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още