IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Втора: Приоритетът на британското правителство е най-добро споразумение

Кабинетът ще се стреми към възможно най-широк консенсус по условията на излизането от ЕС

14:16 | 21.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската кралица Елизабет Втора заяви, че приоритетът за правителството на премиера Тереза Мей е да осигури възможно най-доброто за Великобритания споразумение за Brexit и че кабинетът ще се стреми към възможно най-широк консенсус по условията на излизането от ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В реч пред парламента, в която представи програмата на правителството, кралицата заяви, че правителството ще въведе закон за преобразуване на законодателството на ЕС в британско и ще прилага нови политики в имиграцията, международните санкции, ядрената сигурност, земеделието и риболова.

"Приоритетът на моето правителство е да осигури най-доброто възможно споразумение за излизане на страната от ЕС. Моите министри са готови да работят с парламента, местните власти, деловите среди и други по изграждането на възможно най-широк консенсус за бъдещето на страната извън ЕС", каза кралицата.

По-рано стана ясно, че съпругът на британската кралица - 96-годишният принц Филип, е приет в болница вчера и няма да присъства на официалното откриване на новия парламент, но остава "в добро разположение на духа".

"Принц Филип бе приет в болница вчера. Той е в добро разположение на духа и е разочарован, че ще пропусне откриването на парламента и Кралските конни надбягвания в Аскът", каза говорителят. "Единбургският херцог е приет снощи в болница "Крал Едуард Седми" в Лондон като превантивна мярка за лечение на инфекция от старо заболяване", уточни говорителят. 

Принц Филип е страдал от сърдечни заболявания в миналото, отбелязва AFP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
skalen orel
преди 7 години
Ади *** си ***...Не стига,че чрез помоща на Фортуната си дошла на власт,а и ламтиш за още...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още