IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС разширява санкциите срещу Северна Корея

В "черния списък" попадат още 14 физически и 4 юридически лица

17:41 | 08.06.17 г. 1
<p>
	<em>Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун. Снимка: Архив Ройтерс

Съветът на Европейския съюз (ЕС) разширява „черния списък“ със санкции срещу Северна Корея с 14 физически и 4 юридически лица, съобщават от пресслужбата на Съвета.

В списъка попадат още 14 физически и 4 юридически лица. Така общият брой на засегнатите от замразяване на активи и забрана за пътувания стават 53 души и 46 юридически лица, определени от ООН. Други 41 физически лица и 7 компании са включени в списъка по решение на Съвета на ЕС.

ЕС изпълнява всички резолюции на Съвета за сигурност на ООН, приети в отговор на ядрените изпитания на Северна Корея и опитите с други оръжия за масово унищожение и програми за балистични ракети.

Съветът на ЕС припомня, че са наложени и ограничителни мерки срещу Северна Корея в допълнение на санкциите, определени от ООН.

Законовите актове са приети с писмена процедура и ще бъдат обнародвани в Официалния вестник на ЕС утре, 9 юни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
то там мисля, че ЕС не играе абсолютно никва роля даже изобще, тия санкции са само на хартия и немат никво значение, корейците си живуркат и без ЕС щот Китай и Русия обичат да поддържат режими опоненти на педдалщината в Евроггея .... пичоете ше си ползват юани чрез CIPS и ги боли шпагата ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още