IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха сесията със спадове

Предстоящите парламентарни избори във Великобритания и срещата на Европейската централна банка повлияха върху настроенията на инвеститорите

19:00 | 06.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари затвориха с понижения във вторник, след като инвеститорите останаха с повишено внимание заради предстоящите парламентарни избори във Великобритания и срещата на Европейската централна банка тази седмица, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 приключи с понижение от 0,71%, като повечето сектори и основни борси останаха на червена територия.

Здравният сектор бе сред най-зле представилите се индустрии след новината, че клинични опити на Roche са довели до скромни положителни резултати за жени със специфично заболяване. Акциите на Roche поевтиняха с почти 6%.

Banco Popular още веднъж бе сред най-лошо представилите се акции, след като цената им спадна с над 6% във вторник. Barclays заяви, че понижава целевата си цена за испанския кредитор, който се опитва да успокои инвеститорите след слуховете от миналата седмица, че ще трябва да бъде ликвидирана, ако не бъде намерен купувач.

Банковият сектор като цяло приключи с понижение от около 0,6%, тъй като инвеститорите не очакват ЕЦБ да промени паричната си политика на срещата в четвъртък. Италианските банки отчетоха по-слаби резултати, като акциите на BPM поевтиняха с над 1%. Според Ройтерс централната банка на Сан Марино планира да инжектира пари в затруднените кредитори, които имат брутни лоши заеми за 1,8 млрд. евро.

В същото време акциите на британския търговец на луксозни стоки на дребно Burberry поевтиняха с 3,4% в следобедната търговия, след като HSBC понижи рейтинга му от „hold” на „reduce”.

Цената на акциите на EasyJet се вдигна с над 0,5%, след като компанията съобщи за ръст от 9,5% на броя на пътниците през май.

Акциите на Arcelormittal се сринаха с 3% в обедната търговия. Италианското правителство реши да подкрепи предложението на компанията за 1,8 млрд. евро за придобиването на Ilva Steel заедно с Marcegaglia.

Vestas Wind Systems достигна върха на европейския бенчмар, след като целевата му цена бе повишена от Goldman Sachs. Цената на акциите на компанията скочи с над 4,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още