IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей обеща да сложи лимит на цените на енергията, ако бъде преизбрана

Мерки за ограничаване на променливите тарифи на енергията ще помогнат на около 17 млн. домакинства, заяви британският премиер

21:53 | 09.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската министър-председателка Тереза Мей обеща днес да сложи лимит на цените на енергията за домакинствата, ако бъде преизбрана на 8 юни, предаде Ройтерс. Изявлението й, възприето като най-голямата интервенция на пазара от приватизирането на сектора преди около 30 години, предизвика силен спад на фондовата борса.

Сметките за енергия във Великобритания са се увеличили двойно през последните десет години до около 1200 британски лири (1500 долара) годишно, така че големите доставчици попаднаха под критиките на политици и гласоподаватели, които и без това се борят с нарастващата инфлация и слабото увеличение на заплатите.

Досега Мей приветстваше свободните пазари, но казваше също така, че иска да се намеси в сектори, смятани за нефункционални. Днес тя заяви, че мерки за ограничаване на променливите тарифи на енергията ще помогнат на около 17 милиона домакинства.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още