IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С. Кемал: Малките държави в ЕС трябва да втвърдят позициите при преговорите за Brexit

Не позволявайте на французи и германци да ви изнудват и не ги оставяйте да говорят от името на България, призовава евродепутатът

15:44 | 06.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Малките държави в Европейския съюз (ЕС) трябва да втвърдят позициите си в процеса на преговори за излизането на Великобритания от общността. В противен случай те ще бъдат представлявани от Франция и Германия.

Това коментира пред БНР Сайед Кемал, лидерът на британските консерватори в Европейския парламент (ЕП).

Кемал подчерта, че България и останалите страни в ЕС трябва да си дадат сметка, че това може да е добре за френските и германските, но не и за българските интереси. „Германците и французите много обичат да обясняват на целия свят, че те говорят от името на Европа. Ние, британците, винаги сме се оплаквали от това и сме казвали да не се забравя мнението на останалите страни членки“, посочи евродепутатът.

„Не позволявайте на французи и германци да ви изнудват и не ги оставяйте да говорят от името на България“, призова той.

Що се отнася до условието на Брюксел да се уредят първо въпросите за „сметката“ за Brexit и гражданските права, а след това да се преговаря за свободната търговия, Сайед Кемал коментира, че това е позьорство.

„Опитват се да изглеждат страшни. ЕС напомпва мускули преди началото на преговорите, но знае, че е в слаба позиция. Представете си, че не се постигне споразумение за парите. Тук в Брюксел ще започне голям спор между държавите членки, които не искат да плащат по-големи вноски в европейския бюджет“, каза той.

Кемал допълни, че бизнесът също е ужасен заради перспективата да чака уреждането на политически въпроси преди договарянето на търговските отношения.

Той допълни, че липсват и реални изчисления на това колко точно трябва да плати Великобритания при напускането на ЕС. Евродепутатът е съгласен с еврокомисаря, който отговаря за Brexit, Мишел Барние, че има нужда от точна методика за изчислението на разходите.

Кемал казва, че с Brexit ще се отвори и голяма черна дупка в бюджета на ЕС, заради което Брюксел отчаяно търси пари, за да я запълни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Съветски съюз
преди 7 години
Пак ПЪЛНИТЕ ВИ ГЛУПОСТИ, НЯМА ТАКИВА ГЛУПОСТИ !?? КАКВА ЧЕРНА ДУПКА В БЮДЖЕТА НА 27 ДЪРЖАВИ, СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ЕДНА ЛИ ВЕ??НАЛИ ЕЦБ СИ ИМА ПЕЧАТНИЦА, ЯВНО ЧЕРВЕНАТА ЧУМА ПРОМИВА НАРЕД И ВОДИ СЛЕД СЕБЕ СИ САМО АНАРХИЯ И ВОЙНИ !?!?? КАКВО ЕС, КАКВО РАЗВИТИЕ, КАКВИ 5 ЛВ ????? ЧЕРВЕНАТА ДОКТРИНА РАЗВАЛЯ ДЕМОКРАТИЧНИ ОБЩЕСТВА И ТО ВЕЧЕ ИЗГРАДЕНИ С СТОЛЕТИЯ, НЯМА ЛИ КОЙ И КАК ДА РАЗСЛЕДВА ТОВА???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още