IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Меркел: Забраната за влизане на граждани от някои страни в САЩ е грешка

Указът на американския президент не може да бъде оправдан със съображения за сигурност, смята германският канцлер

13:41 | 29.01.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че указът на американския президент Доналд Тръмп, забраняващ влизането в САЩ на граждани и бежанци от няколко предимно мюсюлмански страни, е погрешен и не може да бъде оправдан със съображения за сигурност. Това посочи в Берлин днес нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

"Тя е убедена, че дори необходимата решителна борба срещу тероризма не оправдава поставянето под общо подозрение на хора с определен произход или определено вероизповедание", посочи Зайберт.

Меркел изразява съжаление за наложената в САЩ забрана и е изразила своята загриженост по този повод пред президента Тръмп в телефонния им разговор вчера, посочи нейният говорител. Тя е напомнила също така, че Женевските конвенции изискват международната общност да приема бежанци от войни по хуманитарни съображения, добави Зайберт.

Той каза още, че германското правителство сега ще разгледа последствията от американската забрана за германски граждани с двойна националност и "ще защитава техните интереси, ако се наложи, пред нашите американски партньори", посочва БТА.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 6
redcretin
преди 7 години
Първи публичен шамар за клоуна-президент на хАмериката хахахаха :)Всъщност - втори, след отказа на БМВ да му слуша глупостите за завода им в Мексико.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 3
trendline
преди 7 години
Защо трябва другите държави да изпълняват глупавите и желания. Някой упълномощи ли я да вкарва чужденци и да ги разселва в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 3
Kosto
преди 7 години
Малоумницата е толкова самотна в глупостите, които върши, че няма вече на кой да се опре, освен няколко подвластни медии, които скоро ще сменят също посоката. Няма народ в ЕВропа, който да я харесва, най-малко нейният. Никой не се нуждае от нея или съветите и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
Бабата се вре на коня у краката...да видим кога ше си получи червения картон !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още