IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силна експлозия пред сградата на съда в Измир

Взрив е избухнал на служебния вход, от където влизат съдии и прокурори

16:00 | 05.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силна експлозия пред сградата на съда в Измир

При експлозия пред  сградата на съда в западнотурския град Измир са били ранени десетки хора, предава Ройтерс. Взрив е избухнал на служебния вход, от където влизат съдии и прокурори, предава CNN Türk.

Репортер на новинарската агенция DHA предава, че вероятно става дума за кола-бомба. Има много ранени, според CNN Türk един „терорист" е застрелян.  



Държавната новинарска агенция Anadolu предава, че на мястото на детонацията има множество линейки. На място се виждат пламъци и гъст дим.

Свидетел разказва пред NTV, че е пътувал в кола и след завой на улицата автомобил зад неговия е експлоадирал. Той е потърсил защита в своята кола, а полицията е открила огън по атентатора. 

Измир е третият по големина град в Турция след Истанбул и Анкара. От ескалацията на насилието в страната през лятото на 2015 г. досега градът бе пожален от тежки атентати.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още