IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската Barclays продаде отдела си за банкиране на дребно във Франция

Компанията за частни капиталови инвестиции AnaCap Parnters ще поеме 74-те търговски клона в страната

16:31 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британската банка Barclays договори продажбата на френското си подразделение за банкиране на дребно, продължавайки усилията си да канализира бизнеса си, съобщава ВВС.

Компанията за частни капиталови инвестиции AnaCap Parnters ще поеме 74-те търговски клона, както и операциите за управление на благосъстоянието, управление на инвестициите и брокерска дейност.

Сделката, която е за неназована сума, не включва корпоративното и инвестиционното банкиране на Barclays във Франция.

Разговорите за продажбата започнаха през април.

Barclays се опитва да се фокусира върху основните си британски и американски банкови операции, продавайки по-малко важните подразделения.

Преди това тя продаде операциите си с кредитни карти в Испания и Португалия, дела си в Barclays Africa и бизнеса си за управление на благосъстоянието и инвестициите в Сингапур и Хонконг.

Джес Стейли, главен изпълнителен директор на Barclays, заяви, че френският бизнес вече „не е централен за нашата стратегия“.

Това е нова положителна стъпка към намаляване на неосновната ни дейност, създавайки по-фокусирана, по-опростена Barclays, като по този начин засилваме представянето на основния ни бизнес“, допълни той.

Споразумението за продажба на френския ни бизнес завършва излизането на Barclays от банкирането на дребно в континентална Европа“, добавя той.

AnaCap инвестира в европейския сектор за финансови услуги и притежава дялове и в други банки, включително Aldermore в Обединеното кралство, MeDirect в Белгия и Mediterranean Bank в Малта.

Сделката е обект на регулаторно одобрение и се очаква да бъде завършена до второто тримесечие на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още