IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lufthansa загуби 30 млн. евро за трите дни стачка

Стачката е истинска катастрофа за имиджа на авиокомпанията, твърди трейдър

18:40 | 25.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

14-та стачка за Lufthansa от април 2014 г... И въпреки това не може да се твърди, че превозвачът е свикнал с тях. Най-малкото защото протестите носят и сериозни загуби. 

Равносметката до петък гласи: 30 млн. евро загуба за Lufthansa, близо 315 хил. засегнати от стачните действия пътници, предава DPA.

Междувременно стана ясно, че стачката вече става безсрочна.

Пилотите искат увеличение на възнаграждението с 3,7% за всяка една от последните пет години, докато мениджмънтът на авиокомпанията предлага повишение от 2,5% в течение на шест години.

„Ако исканията на пилотите се изпълнят, то авиокомпанията няма да има никакви шансове за оцеляване“, твърди изпълнителният директор на германския национален превозвач Карстен Шпор. „През последните месеци представихме всевъзможни решения на проблема, но решението може да бъде постигнато само чрез арбитраж”, смята той. „Нашата цел е да спрем съкращенията и да възобновим ръста на компанията. А за тази цел са ни необходими конкурентни структури“. 

Междувременно търпение започнаха да губят и акционерите. Книжата загубиха 0,5% от стойността си към 17 часа и са сред най-губещите компоненти в DAX. „Стачката е истинска катастрофа за имиджа на Lufthansa", твърди трейдър. „Коства доста пари и не е ясно дали и кога ще има споразумение“.

Lufthansa Group е един от големите европейски авиопревозвачи, като е базиран е в Кьолн. За него работят 124 192 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още