IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще опита да се позиционира като целогодишна туристическа дестинация

В периода януари - август южната ни съседка е посрещнала 17,2 млн. чужди туристи

12:18 | 11.11.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Гръцкото правителство готви нова стратегия за развитието на туристическия сектор в страната, съобщи Ana Mpa. Агенцията цитира министъра на туризма Елена Кунтура, която даде повече подробности за плановете по време на изложението World Travel Market.

От 2017 година властите в южната ни съседка ще се опитат да превърнат страната в целогодишна туристическа дестинация. Фокусът ще бъде върху гастрономията, активния туризъм, природните забележителности, както и културните и исторически ценности.

По този начин Гърция ще се опита да обогати образа си на страна, предлагаща възможности изключително за лятната почивка.

Туристически експерти в страната обясняват още, че Гърция може да предложи и богатство от минерални извори, а и 20 километра писти в курорти край Кавала на височина от 1 800 метра.

2016 година е рекордна за гръцкия туризъм. От януари до август ръстът на чуждите туристи е от 1,3% на годишна база до около 17,2 млн. души. Очакванията на правителството са за добри данни и през септември и октомври.

Само туристите от Великобритания са 1,9 млн. души, или ръст със 7,7 на сто спрямо първите осем месеца на 2015 година. Следващата година Гърция очаква ръстът да продължи – доказателство за интереса са заявените нови полети на нискотарифни компании от Великобритания до Гърция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още