IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

20% от новородените в Германия през 2015 г. са с чуждестранни майки

Броят на родените миналата година деца с български майки се е увеличил с 34%, достигайки 4200

20:01 | 21.09.16 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Всяко пето дете, родено в Германия през миналата година, е имало майка с гражданство на друга страна - ситуация, която е резултат от масовия наплив на бежанци в страната, показват оповестени днес данни, цитирани от DPA и БТА.

Според федералната статистическа служба 148 хил. от общо 738 хил. деца, родени през 2015 г. в Германия, са били от майки без германски паспорт.

Най-голямата група чуждестранни майки са били туркините - с 21 555 деца, следвани от полякините - с 10 831 новородени.

Броят на сирийките, родили деца в Германия, обаче се е удвоил миналата година след пристигането на около 1 милион бежанци, много от които бягащи от гражданската война в Сирия.

Данните сочат, че 4800 сирийски жени са родили деца в Германия през 2015 г., докато през 2014 г. броят им е бил 2300.

В резултат на това увеличение делът на новородените деца с чуждестранни майки за първи път е нараснал до 20 процента, заяви статистическата служба.

По нейни данни между 1996 и 2014 г. делът на майките с чуждестранни паспорти е бил средно 17-18 процента.

Броят на родените миналата година деца с български майки се е увеличил с 34 процента, достигайки 4200, а този на бебетата с румънски майки е нараснал с 47 процента, достигайки 8150.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Аз не говоря за поколението на емигрантите отишли с работни визи, които работят и плащат такси на обществата в които работят, а спестеното го инвестират обратно в страните от които идват или ако са по-успешни там на място за да остане за децата им. Те ще бъдат атакуваните, както и всички други работещи, включително дребен и среден бизнес.Говоря за икономическите търсачи на убежище или отишлите там само да родят (с цел придобиване на гражданство и социални помощи), болшинството от които до края на живота им ще са на социални помощи (не че не искат повече, но просто нямат какво да предложат на обществата в които се посаждат за по-лек живот, т.е. да паразитират). Всичкото което получават като социални помощи, жилища и детски, ще е за да отгледат поколение на което нищо не могат да завещаят, освен собствения си пример. Обществото ще възпита децата им да обслужват обществото като роботи, защото развитите общества днес се контролират от най-едрият бизнес (който е банков или избягващ данъците корпоративен).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
unicornblade
преди 7 години
В България жените раждат 53-57000 деца, а само в Германия български майки раждат 4200!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 11
comet
преди 7 години
Точно това се цели, да създадат поколение от консуматори стимулирани да се размножават, та техните деца да излязат на улицата (срещу съответното възнаграждение) и да протестират (срещу имащите и можещите) с което да се оправдае поредната национализация (каквато народът ни е преживял преди 70 години) с която да се платят натрупваните огромни държавни дългове към частните банки. Това поколение ще е без собственост, зависимо от заплата/социална помощ и роботизирно, т.е. готово да убива за да не умре от глад и си купи дозата дрога. Това са роботите еничари на Империята (срещу народите от които са произлезли техните бащи и майки).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Сега ше разберете разликата между аритметичната и геометричната прогресия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още