IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна отправи питане в СТО за руски търговски ограничения

Русия и Украйна имат 60 дни да намерят решение на казуса

20:00 | 14.09.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Украйна отправи питане в СТО за руски търговски ограничения

Украйна е отправила искане до Световната търговска организация (СТО) за консултации с Русия относно ограничения за транзита на украински стоки през територията на Руската федерация. За това съобщава руското Министерство на икономическото развитие.

Консултациите ще продължат 60 дни и ако двете страни не намерят решение, Украйна като страна, инициирала процедурата, ще може да поиска разглеждането на казуса от арбитраж.

От руското министерство съобщават още, че внимателно анализира аргументите на Киев в този казус.

Русия въведе ограничения на транзита на украински стоки до Казахстан в началото на годината. Това стана във връзка с влизането в сила на споразумението за създаване на зона за свободна търговия между Украйна и ЕС, допълва ТАСС.

Тогава Москва прецени, че по този начин европейски стоки могат да навлязат без контрол на руския пазар и ограничи транзита през територията си, мотивирайки тези действия със защита на националните интереси и осигуряването на икономическата сигурност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 5
aldy
преди 7 години
Зона за свободна търговия на 404 с ЕС. Ами това обяснява всичко. *** кой да чете и да разбира прочетеното. 404 много залагаше на запазването на свободната търговия и с РФ, за да пласира безмитно чужди и свои стоки. Туриха й пръст у &ъст...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
грифин
преди 7 години
".....за транзита на украински стоки през територията на Руската федерация. ..."я дай пример за затруднен ТРАНЗИТ през някоя нормална държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
уйй тате баница, ше търгувате с ЕС нали сте гяволи еее аре да видиме и висите с едни 3 млрд. .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още